Hakkımızda | Mühendislik Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hakkımızda

Fakültemiz, alanlarında uzman ve deneyimli bir eğitim-öğretim kadrosu bulundurmaktadır ve her eğitim-öğretim dönemini başarıyla yürütmektedir. Mühendislik Fakültesi olarak, ülkemize, kamu ve özel sektör kuruluşlarına kolaylıkla uyum sağlayabilen donanımlı mühendisler yetiştirmekteyiz.

Mühendislik Fakültemizde Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği olmak üzere altı adet bölüm bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, çift-anadal programı, öğrenci değişim programları gibi programlardan yararlanabilmektedir.

Bölgesel düzeyde öncü, ulusal düzeyde ülke kalkınmasına katkıda bulunan, dijital
dönüşümde öncülük eden bir fakülte olmaktır.

Bölgemizin ve ülkemizin sosyo-ekonomik gelişim düzeyinin yükselmesine katkıda bulunan; yapıcı ve eleştirel düşünen, etik değerleri önemseyen, toplumsal sorunlara duyarlı ve çevre bilincine sahip, teknolojik imkânları en doğru biçimde kullanarak girişimci ve kendini yenileyen öğrencileri yetiştirmeye yönelik uygulama ağırlıklı bir öğretim modeli sunan; araştırmalarıyla bilime katkı sağlayan bir fakülte olmaktır.

Kalite Politikası

Ülkemizin ve bölgemizin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin sürekli olarak yükseltilmesine katkıda bulunacak önder nesiller yetiştirmek.

Yasalara, yönetmeliklere, meslek etik kurallarına uygun olarak çalışmayı görev edinmek, insan merkezci, sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyerek bölgenin önde gelen eğitim kurumu olmak.