Dr. Öğretim Üyesi Ece YETKİN ÇELİKEL’ in makalesi UPB Scientific Bulletin, Series A: Applied Mathematics and Physics dergisinde yayınlandı. | Mühendislik Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Dr. Öğretim Üyesi Ece YETKİN ÇELİKEL‘ in makalesi SCI-E indekste taranan UPB Scientific Bulletin, Series A: Applied Mathematics and Physics dergisinde yayınlandı.

Bu makalede, 1-absorbing asalımsı ideallerin phi fonsiyonu aracılığıyla phi-1-absorbing asalımsı idealler kavramı tanımlanmıştır. Bazı özel halkalar için bu yeni yapının çeşitli karakterizasyonları sunulmuştur.